MIERCURI 16 IAN – ne putem implica in oprirea construirii in spatiile verzi !

Implica-te si tu in dezbaterea organizata de Ministerul Mediului va avea loc MIERCURI, 16 ianuarie 2008, la ora 10:00, in sala de consiliu a MMDD.

Dupa cum stiti in se organizeaza dezbaterea publica a Ministerul Mediului privind spatiile verzi. Toate ONG-urile din domeniu sunt invitate sa participe. Printre subiectele de discutie va fi OUG 114/2007 CE TREBUIE SUSTINUTA IN CAMERA DEPUTATILOR.
Adresa: B-dul Libertatii, nr. 12, sector 5, Bucuresti.

ONG-urile ce NU pot trimite un reprezentant insa sunt interesate de acest subiect, sunt rugate sa trimita o scrisoare oficiala pe adresa: buzea_liana@yahoo.com
reprezentantii ce pot veni la dezbatere sunt rugati sa ma contacteze telefonic: 0721 623 524.

Va reamintim ca aceasta ordonanta este singura modalitate de a opri „raderea” spatiilor verzi prin afacerile imobiliare.

Reclame

2 răspunsuri la „MIERCURI 16 IAN – ne putem implica in oprirea construirii in spatiile verzi !

 1. model :
  ONG ( ASOCIATIA )„………………………………………………………………..”

  Orasul…………….., Str. ……………………………., cod …………………………, judet ……………………………….

  Cont ………………………………………………………………………………………………………………

  e-mail……………………………………………………… Tel. ………………………………………..fax………………………………………

  Nr……./…..01. 2008
  Către: Parlamentul Romaniei

  Subiect: Distrugere spatii verzi

  Ref.: Respingerea de catre Senatul Romaniei a OUG 114 / 2007 – Reglementari de mentinere si refacerea spatiilor verzi urbane

  Stimati membri ai Parlamentului Romaniei,

  Ne manifestam indignarea fata de Respingerea de catre Senatul Romaniei a OUG 114 / 2007, una din putinele initiative legislative orientate clar, simplu si direct spre mentinerea si dezvoltarea spatiilor verzi urbane, si impiedicarea abuzurilor diferitelor initiative private care au dus in ultimii 15 ani la un adevarat genocid al spatiilor verzi urbane, cu consecinte dramatice pentru calitatea vietii din orasele Romaniei.

  ONG-UL (ASOCIATIA)…………………………………………………………….., sustine mentinerea si legalizarea, in integralitatea lui, a textului OUG 114/2007.

  In toata lumea civilizata se fac eforturi deosebite pentru marirea suprafetelor spatiilor verzi din orase. Este un efort absolut normal spre sanatatea si bunastarea cetatenilor urbei.

  In aceasta tranzitie dureroasa catre democratie, spatiile verzi urbane sunt printre cele mai agresate si penalizate. Si lucrul se intampla pe Fondul actualelor Modificari Climatice, al caror efecte le resimtim cu totii. Societatea civila asista neputincioasa, in marea majoritate a cazurilor, cum portiuni mai mici sau mai mari, din parcurile si spatiile verzi urbane, devin spatii private in care apar peste noapte, cu sau fara studii de impact asupra mediului, centre comerciale ale diverselor grupuri de interese locale. S-a intamplat si se intampla inca, in mai toate orasele Romaniei, fara exceptie. MALL-uri, benzinarii, buticuri, statie de tratare ape reziduale, centre expozitionale, restaurante si te mai miri ce.

  Par uitate si ignorate, bunele practici si reguli, dinainte de 1989, si chiar dinainte de regimul comunist, de a nu taia copacii decat cu aprobarea Consiliului Local, de a organiza impreuna cu fostul Minister al Invatamantului, plantari anuale de copaci, cu elevii si studentii, prin care de fapt s-au creat marile parcuri de azi, ale oraselor.

  Lucrurile par sa mearga intr-o directie total contrara. Padurile limitrofe ale oraselor (Baneasa in Bucuresti, Dumbrava Sibiului etc.) au inceput si ele sa fie serios afectate.

  Este timpul sa punem capat agresiunilor de orice fel asupra spatiilor verzi urbane. Statul de drept trebuie sa isi faca datoria si sa-si apere proprii cetateni, printr-un cadrul legislativ propice. Institutiile statului trebuie sa-si faca datoria.

  Si cand acest lucru nu se intampla Societatea Civila trebuie sa reactioneze.

  Iar daca Societatatea Civila nu va fi suficient de bine auzita si inteleasa, atunci nu mai ramane decat glasul si actiunea directa a cetatenilor.

  Va multumim!

  Cu stima,

  ………………………………………,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s