Se cauta candidat la primarie !

demaram astazi o campanie de propunere din partea noastra, a societatii civile, a unui candidat la primaria Bucurestiului dintre oamenii politici dar nu numai, pe care o vom publica si in presa cind vom avea suficiente comentarii si sugestii de la dvs., pentru ca am vazut cu totii cum este sa avem primar extrem de contestat si controversat, datorita deciziilor gresite luate pentru soarta orasului

Conditii obligatorii:

1. sa respecte valorile orasului: spatiile verzi, parcurile, patrimoniul istoric si cultural, zona istorica (mai mare decit centrul istoric oficial declarat deocamdata prin lege), curatenia orasului, sanatatea cetatenilor – prin reducerea poluarii in zonele supraaglomerate, alocarea fondurilor pentru proiecte necesare orasului si nu pentru umflarea conturilor furnizorilor de servicii inutile (borduri etc)

2. sa fie deschis la dialog cu cetatenii si ONG-urile, in mod real si nu doar declarativ, prin publicarea din timp a ordinei de zi a sedintelor Consiliului General si invitarea celor interesati prin email pe o lista de discutii dedicata acestui scop (yahoogroup)

3. sa organizeze dezbatere publica pentru orice proiect care poate fi contestat de cetateni si sa-l prezinte in mass-media cu mult timp inainte de aprobarea lui in Consiliul primariei

4. sa nu sfideze interesul public si sa lucreze exclusiv pentru binele cetateanului si pentru conservarea valorilor patrimoniale ale orasului

5. sa introduca Bucurestiul pe „harta turistica” a Europei si a lumii, preluind toate ideile deja implementate in marile orase: pliante explicative in 2 limbi in toate locurile publice importante (aeroporturi, gari, statii metrou, hoteluri, restaurante etc); centre de informare turistica; autobuze speciale pentru turul orasului cu ghizi vorbitori de limbi straine;

6. sa foloseasca in mod responsabil fondurile publice ale cetatenilor si sa prezinte trimestrial un raport in presa cu cheltuielile efectuate dar si previzionate, pentru a putea fi dezbatute impreuna cu societatea civila si pentru a folosi banii exclusiv pe baza prioritatilor de importanta ale orasului

adaugati si dvs mai jos conditiile obligatorii pe care le doriti indeplinite de viitorul primar general si propunerile dvs pentru candidtura.

Reclame

12 răspunsuri la „Se cauta candidat la primarie !

 1. In Bucuresti, daca esti strain, te ratacesti imediat. Nu exista indicatoare pentru turisti, nu exista centre de informatii (sau cel putin eu nu am auzit de ele), in metrou si daca esti bucurestean te ratacesti.

  Cred ca mai important ar fi sa nu lucreze la imaginea orasului, ci la bunul simt al oamenilor.

 2. „Portretul- robot” al primarului descris este usor utopic… ar fi intr-adevar o schimbare in bine importanta pentru Bucuresti daca am avea un asa primar, dar nu stiu unde l-am putea gasi 🙂 iar toate obiectivele propuse mai sus se pot realiza in timp, in niciun caz deodata. Cu ceva educatie, dar si dorinta de a schimba, se poate.

 3. Totul este ca urmatorul primar sa doreasca cele insiruite mai sus, pentru ca nu vad alt motiv, in afara de lipsa de vointa, pentru care cele ce trebuiau infaptuite pina acum nu s-au realizat. As vota, daca as cunoaste, un om nascut in Bucuresti si care sa iubeasca acest oras precum si-ar iubi propria casa (as alege unul ca mine:p).

 4. a) Sa nu aiba afaceri personale, sa fie un edil ales in baza spiritului gospodaresc, si nu a unor aranjamente de culise.

  b) Sa aiba o viziune integrata si strategica asupra dezvoltarii orasului, cu accent pe temele care preocupa natiunile de la care avem de invatat: sustenabilitate, guvernanta, implicarea activa a cetatenilor prin diverse activitati care tin de comunicare.

  c) Sa inteleaga problematica complexa a dezvoltarii urbane – studii de specialitate.

  d) Sa aiba respect pentru valorile unui oras, respect izvorat din apartenenta la acest oras.

 5. O luptă cu morile de vânt. Să ne imaginăm că cel mai optimist scenariu se adevereşte, vine Primarul cetăţenilor. Şi ?
  Fără consiliu? Fără Primari de sector ? Va fi ca un Hristos pe Cruce, va lua asupra lui toate păcatele. În plus mai nou toţi se concentrează să bage la primărie sau un viitor prim ministru sau un preşedinte.
  Aşadar campania voastra are din start obiective greşite. PR+ul foarte bun? S-a mai făcut. A mai fost alianţa civică, au mai fost liste cu intelectuali, old news. Sau câştigaţi majoritatea locurilor de consilieri sau vă pierdeţi vremea.
  Campania voastra este una agresiv ofensivă, dar dacă câştigaţi, cu va fi defensiva, cănd vor sări partidele pe voi.
  Mult mai interesanta ar fi o campanie pentru schimbarea sistemului prin modificarea regulilor jocului, reguli pentru primar oricare ar fi el. Altfel campania nu va fi decat o joaca a unor copiidrăguţi care ştiu ceva despre comunicare şi sociologie, şi care în căutarea unui loc mai bun fac ceva cu care să se afirme.

 6. As vrea sa vad si eu primarul ala. Ca sa faci asta trebuie sa angajezi niste firme serioase care sa-ti construiasca o imagine, nu firma matusii. Campaniile din Bucuresti in general nu au prins. Ma uitam la metrou ca au angajat o firma care sa-i civilizeze pe romani cand folosesc scara ruralta. Au dat o suma imensa de bani sa deseneze niste labute tembele pe scara care sa explice bucuresteanului pe ce parte se urca si pe care se sta. Inutil sa spun ca nici 10% nu a priceput ce Dumnezeu sunt alea.

  Firmele la noi nu sunt in stare sa se raporteze la publicul tinta si preiau idei din Occident aiurea.
  Cat despre promovarea orasului eu am primit un raspuns interesant la intrebarea de ce pliantele sunt numai in romana. „Nu gasim traducatori!!!” E inutil sa spun ca in Bucuresti Facultatea de limbi straine pregateste si pentru persana traducatori.

 7. 7. De fapt, conditia asta as pune-o pe primul loc: Sa fie bucurestean de trei generatii…sau macar de doua. Nascut, iar nu facut. Ca sa respiri valorile, traditiile unui loc, trebuie sa traiesti acolo.
  Nu mi se pare o conditie discriminatorie; am convingerea ca mai discriminati suntem noi, locuitorii dezurbanizati ai acestei capitale pe care interesele de afaceri ameninta sa o striveasca.
  De parca si-ar dori un Bucuresti fara locuitori…Iarta-i, Domine, dar nu-i lasa.

 8. De la revolutie si pina acum am avut parte numai de primari gospodari, manageri de succes, oameni de afaceri. S-a demonstrat ca a fost un esec total.

  Dupa parerea mea Bucurestiul are nevoie de un om de cultura, care vina cu doi viceprimari gospodari.

  De asemenea cred ca un mandat de 7 ani ar fi mult mai eficient dar impune o procedura clara si simpla, bazata pe referendum , de destituire a primarului.

 9. cred ca Bucurestiul nu are nevoie de…un primar, ci de o primarita (-: eu as propune-o pe mariana duma la primarie. Este deja cunoscuta ca lupta ptr centrul istoric si pentru spatii verzi; are oameni de cultura si specialisti care o sustin si care ar putea deveni consilieri, viceprimari sau ce mai tb. noi cei care o sustinem, am putea-o ajuta sa isi faca campanie, folosind indeosebi intrenetul. cum vi se pare ideea?

 10. mutumesc mult, simona, pentru incredere. Insa nu cred ca asta e solutia…nu sunt omul care sa reziste printre corupti si cinici si incompetenti si neiubitori de tara si romani… si singur nu poti face nimic…nu esti decit un Don Quijote modern… oamenii de bun simt din tara asta simt o lehamite imensa pt clasa politica si administratie, deci ar fi foarte greu pt oricine sa fie inconjurat de aceiasi incompetenti la fiecare guvernare „noua”… si daca nu ai destui oameni ca tine, onest si doritor sa faca ceva, te bati cu morile de vint… Asteptam sa vedem un barbat onest si luptator pentru Bucuresti, sanatatea si interesele REALE ale locuitorilor lui… si cu respect pentru banul public. ..

 11. Indiferent care ar fi primarul, el trebuie constrans de populatia care l-a votat sa faca lucrurile care trebuiesc facute:

  1) Reducerea criminalitatii in Bucuresti. Despre asta nu vorbeste nimeni, dar credeti-ma ca e ridicata ! FOARTE ridicata

  2) Refacerea infrastructurii nu ar trebui facuta haotic ci cu informarea populatiei. Informarea nu se face din proprie initiativa, oamenii trebuie sa ceara informatii din proprie initiativa.

  3) Infrumusetarea vietii in acest oras. Nu stiu altii ce gandesc, dar eu vreau concerte, vreau festivaluri, petreceri. Vreau sa am ce face in fiecare weekend aici. Si chiar vreau sa vad piata constitutiei macar la 3 luni pe euronews si nu la partea cu nenorociri .

  Nu inteleg de ce pina in momentul de fata , gruparile mafiote, numite partide, nu au scos la interval candidatii. Sa avem si noi timp sa discutam despre programul fiecaruia, sa auzim promisiunile, solutii la probleme. Stiam ca a inceput campania electorala, nu ? Nu ar trebui sa isi anunte candidatii ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s