VOM RAMINE FARA PARCURI IN BUCURESTI !!!

Retrocedări de sute de milioane de euro în parcurile bucureştene

Sute de hectare din parcurile mari ale Capitalei sunt deja revendicate şi ar putea deveni proprietate privată.

Direcţia din cadrul Primăriei Capitalei care se ocupă de aplicarea Legii nr. 10 a primit zeci de notificări de revendicare pe parcurile din Capitală. Astfel, parcurile Favorit din cartierul Drumul Taberei, IOR, Plumbuita, Bazilescu, Carol, Crângaşi, Tineretului, Parcul Câinilor din cartierul Titan, Tei ar putea deveni proprietate privată.

„Există zeci de notificări de revendicare a parcurilor. Cazul Constanda a creat un precedent. Dacă aceştia vor câştiga în instanţă, vom fi obligaţi noi sau viitorul Consiliu General să voteze retrocedarea şi transformarea spaţiilor verzi în betoane“, a explicat Adâr Victor, consilier general al Capitalei.

Deşi nu se poate stabili o valoare exactă a acestor terenuri, cifra în discuţie este de ordinul sutelor de milioane de euro, susţin specialişti din sectorul imobiliar.

Primăria Sectorului 2 se luptă în justiţie să salveze 37.000 de metri pătraţi din parcul Plumbuita, după ce primarul general al Capitalei a semnat o decizie de punere în posesie pe Legea nr. 10 în acest parc. „Suntem în proces cu proprietarul pe care Primăria Capitalei l-a pus în posesie. Problema este că acesta a obţinut o decizie definitivă şi irevocabilă care a fost dată de Curtea de Apel“, a declarat Neculai Onţanu, primarul sectorului 2.

Şi parcurile Verdi şi Circului sunt ameninţate de betoane, pe amplasamentele acestora fiind înregistrate la Primăria Capitalei notificări pe Legea nr. 10. Notificarea persoanelor care susţin că sunt proprietarii Parcului Circului prevede restituirea a 189.000 de metri pătraţi de teren, adică mai mult decât are suprafaţa actuală a parcului, 174.000 de metri pătraţi.

În sectorul 3, aproximativ 12,1 hectare din parcul IOR vor deveni proprietate privată, pe motiv că primarul general a semnat o dispoziţie de retrocedare. Edilul sectorului, Liviu Negoiţă, susţine că retrocedarea s-a făcut conform legii şi că el, ca primar de sector, nu a avut cum să se opună şi că el respectă legea. Pe de altă parte, în cazul altor persoane care au revendicat porţiuni mai mici de zonă verde din sectorul 3, Liviu Negoiţă a propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti să-şi exproprieze terenuri şi să le dea în altă parte.

În prezent, comisia pe Legea nr. 10 din Primăria Capitalei analizează zeci de notificări de retrocedare a spaţiilor verzi. Dacă persoanele în cauză vor fi puse în posesie, multe parcuri ar putea fi transformate în proiecte imobiliare. O decizie dată de Curtea de Apel a creat precedentul. Omul de afaceri Costică Constanda a obţinut o astfel de decizie, definitivă şi irevocabilă, acum un an, prin care consilierii generali ai Capitalei erau obligaţi să voteze un PUZ pentru parcul Bordei, care nu era conform Planului Urbanistic General al Capitalei. Astfel, prin decizia Curţii, consilierii municipali erau obligaţi să aprobe proiectul imobiliar privat al lui Constanda pe terenul de pe malul lacului Floreasca.

Reclame

2 răspunsuri la „VOM RAMINE FARA PARCURI IN BUCURESTI !!!

  1. Nimic dintre cele revendicate nu apartin celor care au asemenea pretentii ; toate actele cu care vin pretendentii sunt confectionate in mod rudimentar si nonoriginal ; acestia vin doar la pomana zisa electorala ,si interensant ca stim si de unde sunt ,caci avem si lista lor;

  2. In Iasi nu a mai ramas nici un parc in interiorul orasului..
    pentru ca Iasul avea un singur parca mare si lat, de 13 hectare… si ala l-a facut cadou primarul PSD-ist Nichita, colegului PSD-ist Iulian Dascalu, regele mall-urilor din Romania, ca sa mai construiasca acolo un mall , vezi http://iasii.blogspot.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s