Consilierii Capitalei au aprobat alte trei blocuri turn

Consilierii Capitalei au aprobat trei blocuri turn, unul dintre ele mai înalt decât Intercontinental

Astazi, ora 16:47

Vot:
91

Consilierii Capitalei au aprobat trei planuri urbanistice zonale (PUZ), care dau undă verde construirii a trei blocuri turn, printre care unul de 90 de metri (mai mult decât hotelul Intercontinental, 86 de metri), în zone unde regimul de înălţime permis este mai mic.

Blocul turn de 90 de metri va avea 26 de etaje şi va fi construit în sectorul 3, pe bulevardul Basarabiei. Beneficiarul construcţiei este firma NDC Panoramic, iar proiectul a fost avizat, iniţial, de fostul arhitect-şef al Capitalei, Adrian Bold, concediat de municipalitate pentru nereguli printre care, potrivit edililor, şi nerespectarea regimurilor de înălţime stabilite de planul urbanistic general (PUG).

Al doilea PUZ permite construirea unei clădiri de 16 etaje şi înălţimea de 54,5 metri, pe şoseaua Panduri. Tot o clădire înaltă va apărea în centrul Capitalei, pe strada Emil Pangrati. Aceasta va avea opt etaje şi 32 de metri înălţime. Cele două PUZ-uri, aferente acestor proiecte, au fost avizate de arhitectul-şef interimar, Liviu Dobre.

„Planurile urbanistice zonale sunt promovate de primarul general şi votate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. De obicei, un PUZ modifică regimul de înălţime şi densitate (suprafaţa ocupată de clădire din totalul terenului) prevăzut de Planul Urbanistic General (PUG). Astfel, principalii vinovaţi de apariţia unor clădiri înalte sunt primarul şi arhitectul-şef, care îşi dau avizul în cunoştinţă de cauză asupra proiectului”, a declarat, pentru NewsIn, reprezentantul organizaţiei neguvernamentale Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan. continuare art

Reclame

5 răspunsuri la „Consilierii Capitalei au aprobat alte trei blocuri turn

  1. Din cate stiu, o ordonanta data recent de MLPAT interzice derogarile de la PUG, adica si de la regimul de inaltime. Se ocupa cineva de aceste noi abuzuri? Ca legea v-ar ajuta.

  2. Nu inteleg care este problema. Ar trebui sa ramanem cu aceleasi cladiri vechi ce stau sa cada, sa ne aglomeram din ce in ce mai mult in timp ce alte tari ne arata cum sa rezolvam problema?

    Hai sa fim seriosi. Bucurestiul trebuie sa evolueze si noi la fel ca mentalitate. In loc sa dam cu pietre in tot ce este nou poate am putea sa ne si bucuram din cand in cand de evolutie.

    Pana la urma Bucuresti este caorasul ce controleaza 60% din economia Romaniei. Daca ne punem de-a curmezisul oameni in tara pot sa moara de foame. Dar hei..avem plan de urbanism intact, nu?

  3. Mie mi-ar placea sa se construiasca blocuri tun in Bucuresti,caci in toate orasele mai dezvoltate sunt asemenea blocuri(New York,Los Angeles,Singapore,Londra ,Paris,Beijing,Taipei,Hong Kong,Moscova……..),doar ca sa fie construite aceste blocuri in afara centrului istoric,adica in Bucuresti ar fi cea mai buna zona cea de sud care e putin exploarata de constructii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s