Semneaza pentru Salvarea Scolii Centrale, monument de arhitectura

INTRATI PE ACEST LINK SI SEMNATI PETITIA ONLINE

Scoala Centrala – trecutul care obliga

28/11/2008 13:45

destinatar: Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii si Cultelor, Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, ISMB

Semneaza si tu petitia in vederea inceperii consolidarii si restaurarii Scolii Centrale din Bucuresti precum si oprirea masacrarii patrimoniului istoric din vecinatatea Bisericii Icoanei si a Scolii Centrale.

Scoala Cenrala din Bucuresti, cladire proiectat de arhitectul Ion Mincu, incadrata in categoria A a patrimoniului istoric a Bucurestiului iti cere ajutorul in vederea inceperii consolidarii si restaurarii care nu au fost realizate niciodata in decursul existentei sale.

Atacul la adresa Scolii Centrale si implicit la adresa patrimoniului Bucurestiului este realizat atat prin inconstienta si iresponsabilitatea autoritatilor cat si prin incalcarea legislatiei de catre o firma de constructii care urmeaza sa realizeze “ langa Parcul Gradina Icoanei, pe Strada Icoanei, Nr. 2-8, Sector 2,[…] apartamente de lux si spatii comerciale aflate la demisolul cladirii .Proiectul incepe in Octombrie 2008 si va fi predat peste 20 luni” ( informatiile au fost luate de pe http://www.rk-development.com – site-ul firmei de constructii care se ocupa de proiect).

Conform legislatiei in vigoare, legea nr.422/2001, potrivit art. 9 se considera zona de protectie suprafata delimitata cu o raza de 100 m in localitati urbane[…] de jur imprejurul monumentului istoric.

Prin semnatura ta salvezi Scoala Centrala, opresti incalcarea legislatiei si contribui la pastrarea a ceea ce a mai ramas din patrimonial cultural national al Bucurestiului.

DACA EI NU VOR, NOI VREM !!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s