Bloc turn peste patrimoniu distrus!!

Bloc-turn peste patrimoniu!!

O clădire construită în secolul XIX a fost distrusă cu avizul Ministerului Culturii, pentru că “oricum erau nişte betoane turnate otova”. Arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, promite însă că turnul a cărui fundaţie se toarnă deja nu va avea mai mult de 15 etaje !!!

(+) Click pentru a mări

Din cele două imobile, consemnate în lista oficială a monumentelor istorice din Capitală, s-a ales praful

Pe strada Banului, în apropiere de Calea Victoriei, două clădiri, anexe ale Palatului Ştirbei, au fost demolate săptămâna trecută.

Ieri, muncitorii mai adunau molozul din ceea ce a fost un imobil din patrimoniul naţional. “Ce patrimoniu? Aceea (lista oficială a monumentelor istorice – n.r.) este făcută în 1992, după o evidenţă precară, şi publicată în 2004”, a declarat, pentru „Adevărul“, directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a Municipiului Bucureşti, Ştefan Damian.

El reprezintă autoritatea din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor, care a declasat clădirea de pe Banului numărul 2, dând astfel undă verde autorităţilor locale pentru emiterea autorizaţiei de demolare a acesteia.

“Monumentul nu avea valoare!”

Primăria Sectorului 1 a eliberat, astfel, pe 3.04.2008 autorizaţia de demolare 90/04/V/2891/08, valabilă până pe 29.01.2009. “Imobilul, deja demolat, a fost construit la sfârşitul secolului XIX, ca anexă la Palatul Ştirbei din Calea Victoriei 107”, a explicat Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Cum s-a ajuns din nou ca un monument istoric să cadă în faţa unui proiect imobiliar cu termopane? „Anexele erau în ultimul hal, iar acum depinde de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice dacă va da avizul construirii, deşi acolo zona este protejată. Astfel, acum mă interesează să nu se ridice acolo vreun zgârie-nori”, a declarat ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.

(cititi aici articolul intreg din Adevarul…)

„Nu va avea mai mult de 15 etaje”

Pe locul fostului imobil urmează să se construiască un bloc-turn de 12 etaje. Proiectul a fost prezentat ieri în Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CTUAT), dar votarea a fost amânată pentru următoarea şedinţă.

Arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, promite că noua clădire nu va depăşi regimul de înălţime din zonă: “Cu siguranţă, nu va avea mai mult de 15 etaje!, a declarat, pentru “Adevărul”, arhitectul-şef.

rugam comentarii la articol direct in site-ul Adevarul -…..

Reclame

2 răspunsuri la „Bloc turn peste patrimoniu distrus!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s