Ministrul Culturii Theodor Paleologu este deranjat de distrugerea cladirilor vechi din Capitala

Theodor Paleologu este deranjat de distrugerea clădirilor vechi din Capitală

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, s-a declarat deranjat de distrugerea clădirilor vechi din Capitală, pe care o pune pe seama avizelor date de edili, considerate „distrugătoare pentru oraş”. „Mă deranjează foarte mult că se dau avize de demolare şi de construcţie care sunt distrugătoare pentru oraş şi vă dau ca exemplu proiectul de a construi un bloc de 15 etaje lângă Şcoala Centrală”, a declarat Paleologu, la Realitatea FM.

În opinia ministrului Culturii, locuitorii din zonele afectate ar trebui să se mobilizeze şi să împiedice finalizarea noilor construcţii.

Înainte să fie învestit în funcţie, Paelologu a declarat, la audierea în comisiile parlamentare, că una dintre priorităţile sale ca şef la Ministerul Culturii va fi reprezentată de clădirile de patrimoniu, prin protejare, promovare şi includere în circuitul turistic, în colaborare cu ministerul de resort.

La sfârşitul anului trecut, profesorii Şcolii Centrale din Bucureşti au avertizat că, dacă nu se vor începe acţiunile de consolidare a clădirii în care se ţin cursurile, vor trece la acţiuni de protest şi vor trimite un raport la Comisia Europeană. „Clădirea Şcolii Centrale are peste 150 de ani vechime şi nu a fost consolidată niciodată. Experţii ne-au spus că, dacă nu se va face nimic, în maximum doi ani, cădirea în care învaţă elevii noştri va ajunge într-o stare de degradare ireversibilă. Este de neacceptat aşa ceva, mai ales în condiţiile în care Şcoala Centrală face parte din patrimoniul naţional, fiind prima execuţie a arhitectului Ion Mincu”, a precizat, pentru NewsIn, coordonatorul grupului de initiaţvă din Şcoala Centrală, Edmond Niculuşcă.

articol aici

Reclame

3 răspunsuri la „Ministrul Culturii Theodor Paleologu este deranjat de distrugerea cladirilor vechi din Capitala

  1. Pingback: La piesa Rencontres la Rapsodia « Mariana Duma - Pentru Romania si valorile ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s