Turnul de langa Cismigiu, fara avize legale

Asociatia Bucuresti: „Hotel de 5 stele langa Cismigiu fara avize legale”

Miercuri, 18 februarie 2009, 22:15 Actualitate | Esenţial

Reprezentantii Asociatiei Bucuresti sustin ca proiectul prin care, pe strada Brezoianu, pe locatia cladirii Universul, ar urma sa se construiasca un hotel de 5 stele si un bloc de locuinte langa parcul Cismigiu ar fi ilegal. Acestia au mai cerut primarului Sorin Oprescu sa organizeze un referendum prin care bucurestenii sa fie consultati. Reprezentantii investitorului spun ca exista cateva neconcordante in planurile depuse la Primaria Capitalei dar ca vor fi corectate si ca se va respecta legislatia in vigoare. Presedintele Asociatiei Bucuresti, Alexandru Binescu, sustine ca proiectul imobiliar incalca o serie de normative urbanistice, cea mai importanta fiind aceea care prevede ca in zona parcului Cismigiu nu se pot construi cladiri mai inalte de 16 metri.

Intr-un document postat pe blogul asociatiei se rezuma si motivele pentru care proiectul pentru care Consiliul General urmeaza sa voteze un Plan Urbanistic Zonal nu este oportun:

  • este incorect matematic, ceea ce il face nul la nivel juridic
  • avizul Directiei de Cultura – DCCPCNMB este dat pe alt proiect decat cel prezentat in PUZ; de asemenea, avizul este acordat pe studiu istoric, nu pe PUZ
  • avizul Comisiei Tehnice de Urbanism – CTUAT este acordat pe alt proiect decat cel prezentat in PUZ
  • adresa Directiei Transporturi – DTDSC este acordata pe alt proiect decat cel prezentat in PUZ
  • proiectul nu are aviz de mediu, desi impactul asupra mediului este evident prin sutele de masini ce le va atrage in zona
  • incalca Hotararea CGMB 22/2006 fiindca, la 26.400mp construiti, asigura doar 100 de locuri de parcare, in loc de minim 264.

Printr-un comunicat oficial, Asociatia Bucuresti solicita primarului Sorin Oprescu sa organizeze un referndum prin care sa se decida soarta proiectului imobiliar. Acest referendum este necesar inainte de sedinta CGMB pentru ca opinia bucurestenilor sa conteze, iar procesul democratic in Bucuresti sa existe cu adevarat”, se arata in comunicat. Pe larg click aici.

articol preluat din Hotnews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s