În Bucureşti nu se va mai putea construi fără Brevetul Verde

Sa vedem si minunea ast aplicata in realitate, nu doar declarativ, sa ne facem reclama in presa cum ca ne pasa de cetateni….

„În Bucureşti nu se va mai putea construi fără Brevetul Verde

Persoanele fizice şi juridice nu vor mai putea executa lucrări de construcţie în Bucureşti dacă nu îndeplinesc condiţiile impuse de Brevetul Verde, document care stabileşte normele minime obligatorii privind protecţia mediului.”

citeste articol intreg in capital aici


3 răspunsuri la „În Bucureşti nu se va mai putea construi fără Brevetul Verde

 1. Buna ziua,

  doresc sa va semnalez o problema despre care am aflat ieri.

  In zona unde lucrez (zona Calea Vitan/Octavian Goga, str Emil Garleanu), intre blocuri, se gaseste un parc marisor cu loc de joaca pentru copii. Intr-un sfert din parc se va infiinta o constructie. Am marcat zona folosind site-ul Norc: http://www.norc.ro/pano/owkJfiBp/.

  Cronologic lucrurile ar fi cam asa:
  – inainte de campania electorala trecuta pentru alegerile locale „umbla vorba” ca se va construi o biserica pe locul cu pamant si copaci.
  – apoi biserica n-a aparut, ci, acum 3 ani a fost amenajat parcul cu alei, copaci noi, gard viu si flori. Parcul este intretinut cu multa insistenta (ingrijit, au fost inlocuite plantele care nu s-au prins, este udat des).
  – ieri dimineata a inceput delimitarea unei zone din parc si ingradirea ei cu panouri metalice. Am presupus ca se va construi ceva acolo desi nu era afisat un panou cu detaliile constructiei.
  – astazi a aparut si panoul: se va construi o biserica – desi e irelevant CE ANUME se va construi.

  Acum in parc chiar se joaca zeci de copii – probabil se vor juca pe santier foarte curand. In zona ingradita este iarba, este gard viu si cam 15 copaci destul de tineri.

  Din pacate nu va pot trimite imagini.

  Nu stiu ce este de facut si nu stiu de unde s-o apuc. Nu stiu nici daca Dumneavoastra puteti face ceva in aceasta privinta, as dori insa sa incercam impreuna.

  • Comunitatea din cartierul Vitanul Nou organizeaza duminica, 16 August 2009, ora 18, reuniune publica pentru sustinerea aplicarii legii in cazul parcului Emil Garleanu, pentru stabilirea masurilor de urmat in vederea obtinerii anularii avizului de constructie a bisericii ortodoxe si a actului de concesiune semnat de Primaria Generala in favoarea Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s