Mesajul dvs catre autoritati

Urmare a paginilor cu actiunile ce le putem face fiecare dintre noi pentru salvarea Bucurestiului istoric, a Pietei Revolutiei si a Pietei Ateneului roman, a Caii Victoriei, a parcurilor si spatiilor verzi, va invitam sa postati mai jos comentariile dvs si eventual linkuri catre filmulete video cu mesajele dvs personale sau de grup catre primarul general, consiliul general al primariei, primarii de sector, ministerul culturii, primul ministru si presedintele Romaniei.

TRIMITETI-NE LINK mai jos, la comentarii, CATRE MESAJUL DVS VIDEO, in care sa CERETI AUTORITATILOR :

– OPRIREA MUTILARII ORASULUI, CONSERVAREA VALORILOR PATRIMONIULUI ISTORIC SI CULTURAL

– CONSERVAREA PIETEI REVOLUTIEI SI A PIETEI ATENEULUI ROMAN si TRANSFORMAREA LOR IN SPATIU DE PROMENADA – IMPLICAND ASTFEL OPRIREA PROIECTELOR DE CONSTRUCTIE DE BLOCURI IN ACEL PERIMETRU ISTORIC SI CULTURAL

– OPRIREA PROIECTELOR DE CONSTRUCTIE DE BLOCURI MEGALOMANICE PE CALEA VICTORIEI, care TREBUIE SA RAMINA UN SIMBOL CULTURAL AL BUCURESTIULUI

calea-victoriei.jpg

– PASTRAREA SPATIILOR VERZI SI OPRIREA CONSTRUCTIEI DE CLADIRI IN PARCURI

Includeti eventual si detalii in comentariul scris: nume, studii, functie, PENTRU O MAI MARE CREDIBILITATE.

MESAJELE DVS VIDEO SA AIBA MAXIM 1 MINUT, pentru a fi usor de ascultat de oricine : autoritatile statului, presa interesata, bloggeri, arhitecti iubitori de istorie, istorici, scriitori si alti romani de bun simt din tara si strainatate !

Dati acest link cit mai multor romani care vor sa ne ajute in campania de salvare a Bucurestiului istoric: https://salvatibucurestiul.wordpress.com

DOAR IMPREUNA PUTEM CONSERVA PATRIMONIUL ISTORIC SI CULTURAL !

FA SI TU CEVA PINA NU E PREA TARZIU !!

14 răspunsuri la „Mesajul dvs catre autoritati

 1. I AM REALLY dissapointed how romanians do not care for the infrastructure of your country,
  even in south america people take care of their institutions. I think you have a good cause. I think romaniana men put energy in stupid things like futbol but not in fixing their houses, sidewalks or streets. You should start a movement that on sundays mornings all neighborhoods have community activities and improve the presence of thier houses and sidewalks.
  BUCHAREST IS A SAD CITY EVEN CARACAS, BOGOTA AND QUITO IN SOUTH AMERICA LOOK BETTER MAINTAIN…..I THINK THERE IS TOO MUCH CORRPUPTION IN ROMANIA……BUT HAVE PRIDE…..IMPROVE YOUR CAPITAL!!!!

 2. Is not a matter of pride. There is a lot in Bucharest and all around the country. It’s a matter of awareness, and that takes times in be build. Quito it is a beautiful, and had been working since 1978 to be what it is now. It is a World Heritage Site, which means that belongs to you and me and to all the Romanians. Quito has a strong leadership, sometimes too strong, if you walk around the main square and you’d see all the military police watching you. Caracas and Bogota don’t have a trace of their former historical centers, they demolished it in the late 50’s, now looks clean and organized, as will look Bucharest if the “development” plans continue. These cities now cry out loud their lost monuments (even if they didn’t have many). Quito had developed civic programs, managed by the city hall, in coordination with UNESCO, with soft loans for façade cleaning, historic home improvements, revamping of historic structures in social housing.

  Corruption is not the problem. Will you tell me Quito is not?. I always think that the lack of resources of many cities had leaded them to conserve many of their historic sites. The lack of vision and planning of the authorities is the problem, the populism to make works in a rush to face freshly the next elections, or get some approval bow from higher authorities. Matching old and new constructions are not also a concern if it’s well done; look for Barcelona or Rio de Janeiro to get good examples.

  Finally, the urban dynamic that Bucharest is experiencing is for far much frantic that in many other cities. I am sure that the complexity and number of the projects overload the city capacity, any control on the go would scare international investors, and developers will look for any chance to improve the profit, in good or bad manners.

  Romanian soccer is very good, I don’t follow it, but the national team has had better performances than Spain or England, even hosting some of the world’s best leagues. Soccer is a good model; once there is the agreement that is good to save the city center, everybody will join forces to keep it on track.

  Education on the civil society and authorities is the first step. Tthis forum helps

 3. E o mare timpenie asta e, toate capitalele europene au un centru istotic unde iti e drag sa intri. Ati vazut Luvru? E destul loc acolo in centru sa trintesti o cladire imensa de sticla. Domule Videanu propuneti-le si Francezilor acest lucru sa vedem ce va vor raspunde. ATI DISTRUS TOTUL IN TARA ASTA VRETI SA NE LuATI SI CENTRUl ISTORIC. Spuneti-ne ca asta vreti, sa mai avem timp sa stringem poze si filmulete sa le aratam copiilor nostri cum era odinioara Bucurestiul in 2008. Oricum si eu as fi vrut sa vad cum era prin anii 60 da nu ma nascusem atunci , CEAUSESCU distrusese o parte din el,acum vad doar in poze si filme de arhiva.NU NE LUATI CE-A MAI RAMAS DIN BUCURESTI. Videanu, vorbeste cu Domnul Gigi Becali poate sa iti vinda teren sa iti faci cladiriile de sticla, daca tot vrei sa faci modernizare, lasa locurile istorice in pace !

 4. Vis a vis de Palatul Regal, cumva in spatele Bibliotecii Centrale – intr-un fost sediu al securitatii troneaza dupa mine cea mai mare atrocitate arhitecturala construita dupa ’89: fatada fostei cladiri a securitatii pastrata chipurile din respect pentru patrimoniu din care iese ca o teapa un turn de otel si sticla. Cladirea asta e simbol pentru spaga, pentru manarie, pentru banii facuti usor de functionarii publici, pentru goana dupa imbogatire chiar cu pretul de a renunta la istorie buna/rea – sub pretextul ca vrem o capitala europeana.
  „Bordurica SRL” ca sa nu ii mai spun Primarie ne uimeste prin optiunile sale „vizionare” si stiti ceva ? Intr-un Bucuresti in care opinia publica e mai preocupata de cazuri ca Elodia decat „modernizarea” centrului istoric „Bordurica SRL” nu are opozitie suficienta si are toate sansele de a ne transforma orasul intr-un hibrid care nu mai aminteste de nimic si nu mai inseamna nimic in sufletele multora din noi. Apreciez initiativa acestui grup civic si nu doresc sa raman doar spectatoare!

 5. Este un lucru deja cunoscut: asa cum autoritatile romane „ranjesc” la protestele bucurestenilor, asa si strainii „ranjesc” la auzul cuvantului ROMANIA.

  IN ORICE TARA CARE SE RESPECTA, autoritatile publice cunosc faptul ca aspectul orasului este cartea lor de vizita. A mers cineva in Goteborg sau in Copenhaga? (Nu avem pretentii de Paris sau Viena.) Dar isi da oare seama cineva din Primaria Bucuresti ca orasul nostru este la degetul mic de la picior al acestor orase?

 6. Este dificil de a-l face pe un individ de categoria d-lui Adriean Videanu sa inteleaga asemenea argumentatie. Proiectul genetic al persoanei Videanu nu este inzestrat cu echipamentul biochimic cerebral care sa-i permita compilarea informatiilor complexe. Pe de alta parte, domnia-sa face parte dintr-un bazin de indivizi cu o gandire speciala: tot ce misca-n lumea asta, rauri, ramuri, flori, oameni, cladiri, lacuri, mari si oceane – sunt doar subiectul unor investitii cu o anumita rata de recuperare a banilor.
  Consecintele acestui tip de gandire sunt vizibile peste tot, nu doar in Romania. A lupta impotriva suficientei acestei specii de manageri este, din nefericire, o misiune dificila pentru ca face apel la traditii (pe cale de disparitie), la educatia publica si la intelegerea unor resorturi pe care actualele generatii, croite dupa calapodul Videnilor, nu le pot pricepe. Priviti in jur: ce-si doreste micul functionar angajat la o firma transnationala? Isi doreste o masina in leasing care consuma prea mult combustibil, jinduieste dupa bonusuri de sfarsit de an, saliveaza dupa sedinte de team-building, gafaie cand vede un mobil cu functii mutliple pe care n-o sa ajunga sa le foloseasca nicicand.
  Iata noii stahanovisti. Niste stahanovisti inzestrati cu know-how-ul rentabilitatii, insa. Ceea ce nu le permite, totusi, sa aiba habar de consecintele acestui mod de gandire pe termen lung – nu-i vei vedea niciodata spunand: dupa noi potopul pentru ca nu-i duce mintea pana intr-acolo. Ei sunt noii purtatori de uniforme, au schimbat sapca de stanga si vesta tip Mao cu costumul Armani cu cravata.
  Ne luptam doar cu un amarat ca Adriean Videanu? Nu… Trebuie sa luptam cu un sistem de gandire care la noi este neconstrans de o societate civila reactiva sustinuta de o presa cu adevarat independenta. Un David maruntel fata in fata cu un Goliath al finantelor volatile.
  Unde conduce aceasta disproportie de forte? Pentru a capata raspunsul, hai sa privim in cartea de istorie pentru a vedea, de pilda, cum arata esichierul fortelor aflate in conflict social in Rusia la finele secolului XIX si inceputul secolului XX. Hmmm…
  Cand nu esti auzit, ideile anarhiste pot sa constituie o supapa, dar anarhismul nu constituie, in nici un caz o solutie pe termen lung. Si uite ca ajung sa intreb si eu, precum un personaj istoric malefic: ce-i de facut?
  Nu vreau sa inchei printr-o sintagma banala, la modul: sa speram ca… etc. etc. etc. Cum-necum, societatea civila trebuia generata cumva, altminteri vom asista la „bananizarea” Bucurestiului si, alaturi de el, a Romaniei.

 7. Eu locuiesc linga cismigiu, in ultimii 2 ani, mai ales, dar si acum se continua, ( stau in zone de case, maxim 2 etaje), erau cindva tei , nuci batrini, au venit firme( mai ales investitori din israel), au cumparat case de patrimoniu, au obtinut aprobabri de constructie de P+2 etaje, au facut in schimb 8 etaje, si tot asa, si se continua distrugerea. Nu mai sint copaci, dar sint blocuri, nu aveti idee ce a insemnat contructia lor, sa fii vecin cu asa ceva, eu m-am tinut bat, si nu am vandut, cu toate problemele de mi le-am creat asa, norocul meu ( ca acum 9 ani m-am intors din canada), probabil ca o sa plec inapoi si o sa uit ca sint roman si ca am fost vreodata roman, si sfatuies cpe toata lumea sa faca la fel, pilele, coruptia de aici, nu va putea fii eradicata niciodata, practic nu avem nici o sansa, decit sa lasam tara pe mana hotilor.

 8. Cred ca inainte de toate ,Bucurestii necesita adoptarea unei LEGI a lor,in calitate de capitala a unei tari membre a Uniunii Europene.Respectivul act normativ va trebui sa fie „oglindirea” in spectrul legal al PLANULUI DE DEZVOLTARE al Bucurestilor.Respectivul plan de dezvoltare,va trebui sa fie opera unui colectiv interdisciplinar (arhitecti,constructori,specialisti in urbanism,economisti,juristi,istorici,specialisti in ecologie,reprezentanti ai patronatelor,reprezentanti ai societatii civile,ai cetatenilor,oameni de cultura,arta si sport,etc) apolitic,si va reprezenta raspunsul la intrebarile si provocarile care i se aduc batranei urbe,acum ,la inceput de secol 21,globalizant si globalizat.De asemenea,respectivul plan de dezvoltare va trebui sa intruneasc consensul tuturor fortelor politice,astfel incat edilii ce vor fi alesi in urmatorii 20-30 de ani,sa urmareasca (in principal,pe langa problemele curente de managent edilitar) si indeplinirea prevedrilor rspectivului plan.Bucurestilor le trebuie un proiect!

 9. E greu sa nu iti pierzi speranta cand ai astfel de conducatori.

  Si cand privesti oferta electorala pentru primarii….

  Dar vina este a noastra; vrem de la un primar sa fie gospodar.. ( hahahaha). vrem sa fie in Bucuresti cand e canicula, zapada, inundatii etc.
  Un primar trebuie sa fie un bun coordonator, un bun strateg, un vizionar, un negociator si un luptator.
  Oamenii din subordine trebuie sa isi faca treaba fara sa-i pazeasca nimeni.

  Din pacate a ajuns sa ne fie frica sa luam decizii; experienta ne-a invatat ca luarea unei decizii gresite duce la demitere, penalizare, procese.
  Urmarea este ca suntem incojurati de oameni care nu gresesc, pentru ca nu fac nimic.

 10. Ma intreb de ce acum, cind au inceput sa darime Policlinica Coltea, nimeni nu mai zice nimic. Santierul nu are nici un panou in care sa indice beneficiarul, executorul, felul lucrarii etc. Li s-a pus tuturor pumnul in gura?

 11. Es una Pena, Bucarest es una grn capital, con bellas avenidas y bulevares que recuerdan a Pars (de ah su denominacin „pequeo Pars”), con su arco de Triunfo y su gran avenida que parece una copia exacta de los Campos Eliseos de Pars. Ahora bin, se debiera cuidar mucho mas los edificios y monumentos histricos, ya que segun parece, la mayora de los existentes, fueron convertidos a escombros por el dictador Nicolae Ceaucescu, para emprender sus megalomanos y mas que discutidos proyectos urbanisiticos, que han hecho que esta maravillosa ciudad haya crecido y se haya modernizado sin control alguno, como por ejemplo, construir algunos modernos y grandiosos edificios al lado mismo de un emblemtico monumento, esto ya de por si constituye una aberracin y un desprecio por lo histrico y artstico. Espero que las autoridades as lo entiendan, y acometan planes urbansticos serios que hagan de esta bella ciudad de Bucarest, una ciudad moderna, bien comunicada, con buanas arterias de circunvalacin que absorban el denso y catico trfico que invade cada rincon de la ciudad y descongestione el paso de vehculos pesados por calles y avenidas centrales de la misma. Estoy seguro que se impondr la cordura y as se har, Bucarest, as lo merece.

 12. Bucarest me parece una hermosa y bella ciudad, grande y cosmopolita, pero un poco caótica en cuanto al tráfico rodado, debería disponer de rondas y cinturones de circunvalación para desviar por ellos la circulacion pesada y de todos los vehículos en tránsito, que no tengan necesariamente que pernoctar en ella, con lo que se conseguiría mayor fluidez del tráfico rodado, y mayor rapidez, al no entrar en la ciudad no se perdería tanto tiempo. Por otra parte veo los edificios muy descuidados, sucios, sin reparar. Pero lo que ya no me gusta es que levanten un enorme bloque moderno de acero y cristal, al lado de un pequeño, pero bello monumento historico-artístico. Esto parece que se viene haciendo de forma habitual, al menos desde los tiempos de Ceaucescu, quien parece ser, redujo a escombros grán parte del Bucarest historico y monumental, para construir enormes bloques de viviendas, grises y uniformes, sin estética alguna, no respetando los monumentos que encontraba en su avance. Grán error y grandes aberraciones cometidas en su empeño por querer modernizar la ciudad a su antojo sin respetar tan valiosa arquitectura.

 13. Se pare ca asta-i un obicei romanesc. Romanii sunt inca un popor tanar, cu o storie destul de scurta, din aceasta cauza n-au cultura necesara pentru a aprecia frumosul, n-au talentul de-a crea parcuri cu copaci si vegetatie bogata, precum vezi in filmele americane, vest-europene, japoneze, etc. In tirgu Mures, (precum si in Bucuresti), domneste un primar barbar post-comunist – continuand „opera distrugatoare” a tiranului ceausescu – avand numele de Dorin Florea (cu numele original Puti Pardaillan Bacaran), care defriseaza, distruge si ucide copacii orasului, indiferent de frumusete sau varsta lor. A defrisat toti copacii seculari, si a imbolnavit 90% din copacii inca existenti din cauza taierilor abuzive si salbatice. Se considera un primar „criminal de copaci”. Vezi: https://www.facebook.com/planul.barbaruluiflorea/photos_albums

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s