Ministrului Mediului ref PARCUL TINERETULUI

From: Mariana D <marianad13@yahoo.com>
To: attila.korodi@mmediu.ro
Cc: Consiliul-Cetatenilor@yahoogroups.com; bucuresti@yahoogroups.com; pro-bucuresti@yahoogroups.com; anti_poluare_romania@yahoogroups.com; salvati_padurea@yahoogroups.com; pr_ong@yahoogroups.com; ngolist@yahoogroups.com
Sent: Thursday, May 15, 2008 1:24:52 AM
Subject: [Consiliul-Cetatenilor] DLUI MINISTRU AL MEDIULUI – ref 30 de hectare din Parcul Tineretului vor fi semanate cu blocuri

Buna ziua, stimate dle Ministru Korodi,

ne-am cunoscut ieri la Olimpiadele Comunicarii la Palatul Parlamentului.

Mi-ati spus ca cititi blogul http://www.salvatibucurest iul.wordpress. com si ca veti scrie chiar pe el,
lucru pentru care va multumesc mult in numele societatii civile !

urmare la discutia noastra ref Ordonanta 114/ nov 2007 ref spatiile verzi care nu mai pot fi umplute de constructii
chiar daca sunt proprietatea cuiva (lege  despre care m-ati asigurat ca este in vigoare si va multumesc pt asta)
ce parere aveti de art de mai jos ref Parcul Tineretului ?

suntem citeva mii de membri pe aceste grupuri din CC care asteptam cu maxim interes raspunsul dvs urgent,
pina nu este prea tarziu pt parc …:(

cu deosebita stima pentru ca sunteti de partea societatii civile intru apararea mediului pt noi toti,

Mariana Duma
Grupul Civic Bucuresti

http://www.salvatibucurest iul.wordpress. com
http://www.antipoluare. wordpress. com
http://www.marianaduma. wordpress. com

–– Forwarded Message –-
From: Romania News <romanianews_ net@yahoo. ca>
To: Consiliul-Cetatenil or@yahoogroups. com
Sent: Thursday, May 15, 2008 12:14:47 AM
Subject: [Consiliul-Cetateni lor] 30 de hectare din Parcul Tineretului vor fi semanate cu blocuri

30 de hectare din Parcul Tineretului vor fi semãnate cu blocuri
BETON Realizarea lui Mihalache de la sectorul 4 şi a CGMB

30 de hectare din Parcul Tineretului vor fi semănate cu blocuri

[ECOZIAR] , Gandul,  de Gabriela ŞTEFAN | 15 MAI 2008
Pentru proprietarii de terenuri din Tineretului s-a constituit o zonă „verde“ destinată relocării şi care nu mai aparţine parcului
Există deja sentinţe irevocabile prin care CGMB este obligat să dea teren în această zonă sub sancţiunea unor penalităţi de întârziere
30 de hectare din Parcul Tineretului vor fi semănate cu blocuri
Parcul Tineretului este următoarea oază de verdeaţă de pe harta Bucureştiului care, pes­te puţină vreme, urmează să îşi diminueze considerabil suprafaţa. Practic, din cele peste 80 de hectare de spaţiu verde vor mai rămâne doar în jur de 50 de hectare. Restul de teren a intrat deja cu acte perfect legale în proprietatea unor persoane fizice. Acestea fie au obţinut reconstituirea dreptului de proprietate, fie au achiziţionat pământul. Doar alegerile locale au temporizat momentul punerii în posesie a proprietarilor şi al intrării pe teren a buldozerelor care vor deschide calea şantierelor unde se vor ridica vaste ansambluri imobiliare. De altfel, tema Parcul Tineretului a fost deja speculată în timpul campaniei electorale.
Actualul primar Adriean Videanu a susţinut că PSD este răspunzător deoarece afacerea „Parcul Tineretului” a debutat în 2003, când primar al sectorului 4 era pesedistul Vasile Mihalache. Acesta a cerut Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să aprobe un proiect de hotărâre privind transmiterea către Consiliul Local al Sectorului 4 a unor terenuri din domeniul privat al municipiului Bucureşti pentru punerea în posesie a unor persoane care îşi reconstituiseră dreptul de proprietate prin hotărâre judecătorească.
Este drept că primarul Mihalache a cerut, dar CGMB este cel care a aprobat. Şi tot acelaşi consiliu general a aprobat, în anul 2005, PUZ Parcul Tineretului, prin care s-a creat la marginea parcului o zonă destinată relocării proprietăţilor particulare dispersate în parc. Iar această zonă a parcului a fost trecută în domeniul privat al municipiului Bucureşti şi în categoria terenurilor construibile.
Apropierea alegerilor şi recentul scandal determinat de situaţia parcului Bordei au făcut ca edilii să nu voteze încă schimburile de terenuri.
Şi, deşi au tot amânat această operaţiune, vor trebui să o facă, fiind obligaţi de instanţa de judecată. Relevant în acest sens este cazul unuia dintre proprietari, Micşunescu Marioara, care a dat în judecată Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi care a obţinut o sentinţă irevocabilă. Potrivit acesteia, primarul Adriean Videanu este obligat să avizeze expunerea de motive privind aprobarea schimbului de terenuri şi să înainteze expunerea avizată şi proiectul de hotărâre CGMB, sub sancţiunea unor penalităţi de întârziere în sumă de 100 RON pe zi. De asemenea, CGMB este obligat să emită hotărârea privind aprobarea schimbului de terenuri.
Reclame

13 răspunsuri la „Ministrului Mediului ref PARCUL TINERETULUI

 1. Ce se va intampla cand TOT terenul din Parcul Tineretului va fi revendicat ?

  E cumva criza de locuinte in Bucuresti si nu au mai rmas alte spatii de constructie ?

  Nu si-ai umplut destul buzunarele edilii actuali ?

 2. Astfel de lucruri ma lasa fara cuvinte. Unde este responsabilitatea pentru viata umana si generatiile viitoare. Ce fel de oameni pot lua astfel de decizii?! Evident niste persoane depasite de situatie, fara viziuni noi si fara nicio capacitate de a gasi solutii rezonabile pentru crizele cu care se confrunta… Haideti sa DONAM idei acelor oameni, fiindca sunt intr-o situatie deplorabila!
  DONATIA MEA: relocarea zonelor de afaceri „Bussiness areas” in afara Bucurestiului, eventual concentrarea asupra unui oras din vecinatate. Putem foarte bine sa luam exemplul altor tari, nu se supara nimeni. In acest caz, cererea locurilor de locuinta va mai scadea, eventual ajungand la o proportie normala care sa nu mai depaseasca oferta.

 3. Nedreptatea isi are radacini in acest spectru Carpato-Danubiano-Pontic.Dezinteresul,vandalismul,lipsa de implicare intr-o problema de mediu completate cu ilegalitati musamalizate astfel incat interesele celor cu avut sa fie materializate in astfel de proiecte reprezinta numai cateva din motivele pentru care in Tara Romaneasca „este atat de minunat si totul merge ca pe roate”.Trist insa eminamente adevarat!

 4. Basescu este principalul vinovat. Aceasta lichea cu care am votat de 4 ori este sustinatorul mafiei imobiliare, a lui videanu, cocos, constanda si alti escroci, el sustine acest dezastru urbanistic. E timpul sa-i dam un pumn in fata de betiv drogat la aceste alegeri !

 5. Chiar nu putem face nimic sa impiedicam revendicarea parcului? Si asa spatiile verzi dispar pe zi ce trece facand loc betonului. Doamna judecator care a dat aceasta sentinta oare numai la bani se gandeste, nu mai banii conteaza pentru ea?

 6. Nu fiti cruzi , lasati parcul Tineretului asa cum este!!!
  Este singura noastra bucurie din zona sect 4.
  Pe 29.03.2009, am fost cu prietenii in parc, ma uitam cat de plin era , animat, …toata lumea se bucura de frumoasa zi (de primavara) si de micul confort (civilizat, curat) al parcului.Nu ne mai ofera frumusetea de odinioara, dar noi il dorim asa cum este. Este un spatiu de joaca, plimbare si recreere pt toata lumea.Nu m-am muta (cu casa) din aceasta zona, din cauza lui.
  SUNT DE ACORD !!!CU Raluca Demetrescu:
  „Propun sa facem gard viu in fata tractoarelor cand vor veni sa dea jos copacii pt Parcul Tineretului!Doar asa atragem atentia mizerabililor!”

 7. Zona ce va fi rasa de pe harta parcurilor bucurestene este cea delimitata de str. Pridvorului, drumul de acces la Hanul Haiducilor, Hanul Haiducilor si terenul aferent si aleea de acces la rondul din spatele Palatului Copiilor.
  Primarul sect. 4 Musiu Piedone a amenajat cealalta jumatate a acestui parc in speranta ca o sa inchida gura lumii. Dar nu s-a gandit ca este si asa un loc super aglomerat. Unde sa-mi mai duc copilul la joaca? Sa se certe cu ceilalti copii care se da primul in leagan? Este o zona cu foarte multi copii si putine spatii de joaca. Cineva sa faca ceva!!!

 8. Si eu sunt de acord cu Raluca Demetrescu, sa facem gard viu in fata buldozerelor.

  Nu mai putem merge pe idea ca cel mai educat cedeaza; trebuie sa actionam, trebuie iesit in strada si manifestat, trebuie sa luam pozitie, pentru ca altfel ne calca IARASI in picioare.

 9. nenorocitii astia de politicieni ne iau TOT! O SA NE IA SI AERUL PE CARE IL RESPIRAM!!!
  Infractorilor!!!
  Jos talharilor!
  Jos videanu!
  Jos basescu!!!

 10. Pingback: Proiecte imobiliare, ansambluri rezidentiale, blocuri noi - Blocuri.com » Scandal imobiliar in Parcul Tineretului

 11. Aviz amatorilor:

  Micsunescu Marioara
  Adresa: Str. Anton Colorian 44, sector 4
  CNP 2580905400225

  Micsunescu Vlad Stefan
  Adresa: Calea Serban Voda 217E
  CNP 1820605440045

  Sediu SC Vladimar 2002 SRL + Sediu SC Marexim 2002 SRL
  Adresa: Sos. Oltenitei 226, Bl 13, et 5 ap 35 sector 4

  Sediu SC Safe Act SRL
  Adresa: Trestiana nr. 9

  Alte firme la care doamna este asociat:
  SC Simply Comp SRL
  SC Vlad Exim SRL
  SC Omu Mountain Resort SA
  SC Total MM Com SRL
  SC Vladimir Proconsult SRL.

  Detalii ref. la CUI si RC:
  http://www.docstoc.com/docs/46662689/2007_2730

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s